KANCELARIJA ZA INKLUZIJU ROMA AP VOJVODINE

KANCELARIJA ZA INKLUZIJU ROMA USKORO PREDSTAVLJA NOVE MODELE JAVNOG ZAGOVARANJA O VAŽNOSTI OBRAZOVANJA ROMA

Miloš Nikolić direktor Kancelarije za inkluziju Roma, danas se sastao sa predstavnicima pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine, a kao centralna tema ovog sastanka bilo jehstipendiranje romskih učenika i studenata i razmatranje novih modela javnih zagovaranja koje će se primenjivati u podizanju svesti roditelja o važnosti obrazovanja i većeg uključivanja učenika romske nacionalnosti u obrazovni sistem.

Miloš Nikolić direktor Kancelarije za inkluziju Roma, nakon ovog sastanka je rekao za list “Dekada inkluzije Roma” da je svaka akcija koja ima za cilj da podigne kolektivnu svest o obrazovanju dobra i da se trend javnog zagovaranja mora nastaviti. On je objasnio da je model stipendiranja učenika i studenata u Srbiji dobar, ali da bi Ministarstvo posvete i Pokrajinska vlada, odnosno pokrajisnki sekretarijat za obrazovanje, trebali da podignu broj stipendija za pripadnike romske nacionalnosti.

Nikolić kaže da će u narednom periodu insistirati na programima dokvalifikacije, prekvalifikacije i izvođenju stručnih praksi za svršene srednjoškolce i studente. On je na kraju rekao da Kancelarija za inkluziju Roma priprema set novih modela za podizanje nivoa obrazovanja kod romske zajednice, koji će uskoro biti javno promovisani.

Канцеларија за инклузију Рома АП Војводине

Izvor:Facebok

Miloš Nikolić

Preuzeo:Evropske romske novine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *