Kako podsvest nadzire sve telesne funkcije ?

Kako podsvest nadzire sve telesne funkcije ?

Dok spavate u svom mekom krevetu ili obavljate uobičajene svakodnevne poslove, vaša neumorna, uporna i sveprisutna podsvest kontroliše sve vitalne funkcije tela, ne računajući pri tome na pomoć svesnog dela uma.

Kada spavate, na primer, srce vam i dalje ritmički kuca, pluća ne prestaju s radom te se proces disanja odvija jednako kao dok ste budni.

Podsvest nadzire varenje i lučenje raznih žlezda, ali i ostale, ne toliko očigledne aktivnosti vašeg tela.

Dlake na licu i glavi rastu bez obzira da li ste budni ili spavate, naučnici tvrde da koža luči znatno više znoja dok je čovek u snu nego dok je budan. Oči, uši i ostala čula aktivna su tokom sna.

Poznato je da su, na primer, mnogi naučnici otkrili rešenja najtežih problema upravo u snu.

Photo by Maeghan Smulders on Unspl

Svest često svojim strahovima, brigama, strepnjama i depresijama ometa normalni ritam srca, pluća, želuca i creva. Navedeni obrasci mišljenja ometaju skladno funkcionisanje podsvesti. Ukoliko ste izbačeni iz duhovne ravnoteže, najbolji lek je da se opustite i zaustavite zamajac negativnih misaonih procesa.

Obratite se svojoj podsvesti i naredite joj da preuzme kontrolu, donoseći mir, spokojstvo i poredak. Postupite li na taj način, otkrićete da su sve vaše telesne funkcije ponovo normalne. Vodite računa da se podsvesti obraćate autoritativno i. uverljivo – samo će u tom slučaju postupiti prema vašim zahtevima.

Podsvest se trudi da vam po svaku cenu sačuva život i obnovi zdravlje.

Navodi vas da zavolite sopstvenu decu, što takođe ilustruje nagonsku želju za očuvanjem svekolikog života. Pretpostavimo da ste slučajno jeli pokvarenu hranu. Podsvest će vas navesti da je izbacite, povratite.

Ukoliko nehotice uzmete otrov, podsvest će se pobrinuti da ga učini bezopasnim.

Prepustite li se u potpunosti njenim čudotvornim moćima, uživaćete u nepomućenom, savršenom zdravlju.
Kako navesti podsvest da radi za vas.

Najpre treba shvatiti da podsvest radi bez prekida, aktivna je danju i noću, bez obzira na to da li je čovek uistinu aktivan ili se odmara. Podsvest je graditelj ljudskog tela, ali čovek nije u stanju da opazi ili čuje taj tihi, unutrašnji proces. Svako od nas uspostavlja vezu isključivo sa svojom svešću, otuda je važno svest uposliti pozitivnim mislima, usmeriti je ka ljubavi, istini, pravdi i dobrobiti.

Photo by Maeghan Smulders on Unspl

Bez oklevanja počnite da poklanjate dužnu pažnju svojoj svesti, imajući na umu činjenicu da vaša podsvest deluje isključivo u skladu sa načinom na koji razmišljate, odnosno koristite svesni deo svoga uma.

Zapamtite, jednako kao što voda uzima oblik cevi kojom teče, životni princip u vama kreće se u skladu sa prirodom vaših misli. Smatrajte svoju podsvest živom mudrošću, najboljim prijateljem kojeg imate. Čvrsto verujte da je neprekidno aktivna u vama, da vam donosi radost, nadahnuće, napredak. Postupite li tako, dobićete željenu reakciju.

Biljana Gabrirlla Živović

kontakt: 0603292333

Facebook 

Izvor: Evropske romske novine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *