ROLINGSTONSI – RONI VUD

Ciganin sam ja, nemam nikoga, osim jedne stare violine. S pesmom tugujem, s pesmom drugujem, pesmi ljubav, život dugujem. Stari cigani, već su pomrli

"MOĆ" KULTURE

ROLINGSTONSI – RONI VUD

Roni Vud, legendarni gitarista – Rolingstonsta - za svoj 60 rođendan od kolege iz benda je dobio na poklon figuru "karavana“ jer mu je želja bila da svet proputuje kao i njegovi preci karavanom. Pitam se šta će mu karavan kada može da bira bilo koje prevozno sredstvo na svetu (toliko su bili popularni). Jednostavno to su: Rolingstonsi i Roni Vud! A, da li je baš tako naizgled  jednostavno? Kada pažljivo pročitate pregršt putopisa, istorijskih zapisa, intervijua, novina, časopisa, a sagledate stvari u celini, polako izniče negde „u prolomu duše“  iskra, te Vam zaigra prekrasan leptirić u stomaku. Potom kao grom iz vedra neba, otvaraju se vidici, shvatanje suštine, ali ne samo naslova ili slogana,

                                                                                     Jim Summaria, http://www.jimsummariaph

Sve to što ste pročitali pretvara se i filmske inserte i duhovno saznanje. Roni Vud, legendarni gitarista „Rolingstonsa“ je poreklom Roma, (želja mu je bila da svet proputuje kao i njegovi preci karavanom). Nije se stideo da to kaže svojim kolegama iz benda, novinarima, prijateljima. Naprotiv, nostalgija ga je vukla (da svet proputuje kao i njegovi preci karavanom). Na sreću nostalgija je ostala samo nostalgija i ništa više, svet je obišao avionima, brodovima, jahtama, automobilima kao vrhunski gitarista u svom bendu. Rolingstonsi su bili neprkosloveni desetinama godina na svetskoj muzičkoj sceni, uz njih su odrastale mnoge generacije mladih, a njihova muzika živi i danas.

 - Angie

- Lady Jane

- Indian Girl

Ja za sigurno ne znam mnogo, ali znam jedno (nije da nas nema, ima nas.. svakojakih, raznolikih). Eto Vam ga sada, Vama koji skrivate svoj identitet, čuvajte svoje blago? Budite i dalje „glavoklimi“ ipak, naši ste prihvatiću se kumstva! U to ime kumovi, kume i kumići živeli !

Vazdentumen!

Achen jekh pasca avreste!

Autor:Nebojša Vladisavljević

Izvor. Evropske romske novine

1 Comment

  1. Stevan Reply

    Pohvale za sajt, znajčajno za Romski narod. Svako može brzo da dođe do značajnih i istinitih informacija o našim Romima putem neta. Čestitam na ovako dobro napavljenom Romskom sajtu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *