Pobeda proždre smrt, gde ti je smrti žalac i gde ti je pakle pobeda ?

Aa, kate si šil, perel baro iv, phurdel šudri balval, naštik ti ačhav naštik

Vaker vaker Pisi pisi

kralj romske pesme Šaban Bajramović

Pobeda proždre smrt, gde ti je smrti žalac i gde ti jepakle pobeda ?

Poštovani/e !

Ovo je samo deo naslova, koji su objavljeni u medijima, a koji govore o trenutnoj situaciji u kakvom se političkom miljeu nalazimo (ne samo Romi/kinje).Na Vama je da procenite i eventualno preduzmete određene poteze. Što god budemo uradili ili neuradili istorija će zabeležiti! stina je samo jedna, i za nju se vredi boriti, jer istina oslobađa.

Taj zapanjujuće nizak broj – koji se odnosi na službenike samo jednog koncentracionog logora – objašnjen je činjenicom da su mnogobrojni pravnici i sudci također bili povezani s nacističkim strukturama i ideologijom

Stoici su verovali da svetom vlada Logos (Razum) ono što je potpuno u njegovoj vlasti je briga o vlastitoj vrlini i to smatraju jedino važnim.

Epikurza epikurejce najviše dobro je da duša bude ispunjena zadovoljstvima, koja kasnije neće dovesti do nikakvih bolova i nemira u duši.

Obe škole zapravo preporučuju život u sadašnjosti u kome se od života uzima ono što mu je predodredjeno dobro, kome nisu potrebni posebni uslovi sveta da bi postojalo.

Klerikalizam: je sistem politike i ideologije ultramonanškog sveštenstva, koje u svima svojim postupcima i javnom radu vodi prvenstveno računa o interesima crkve i svoga staleža.

OPRE ROMA – OPRE ROMA – OPRE ROMA!

Autor: Nebojša Vladisavljević

Izvor: Evropske romske novine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *